Real Noorderwijk won vrijdagavond in Grâce-Hollogne overtuigend met 1-10.

Het eerste elftal van Real Noorderwijk moest het deze week stellen zonder de geschorste Bomboi en de gekwetste Cosemans. Over de wedstrijd van de A-ploeg kunnen we kort zijn.

Topschutter Meunier van Grâce-Hollogne komt nergens in het stuk voor, Real overklast de Luikenaars. De zoete smaak van de overwinning werkt verslavend, de bezoekers hebben er duidelijk zin in. Verheyen, Loncke en Skeric brengen Real op een comfortabele 0-3 voorsprong, Hammouda mag het enige doelpunt voor Grâce-Hollogne op het bord zetten: 1-3, maar voor de rust brengt Skeric de stand op 1-4.

In de 2e helft kan Loncke meteen profiteren van geklungel bij de thuisploeg: 1-5. Het feest kan beginnen ! Real is in zijn sas, het is baas op het veld, het sprankelt en dartelt....Er zijn kansen in overvloed maar de bal gaat er even niet meer in. Tot Skeric aan zijn Nasi-show begint. 1-6 op aangeven van Caers, 1-7 na een nummertje Verheyen-Lagouireh-Skeric, solo-slim voor de 1-8.

Lagouireh legt de 1-9 in het mandje en, wie anders dan, Skeric zet de dubbele eindcijfers op het scorebord: 1-10. Verdiende overwinning, sterke wedstrijd !

Door het onverwacht puntenverlies van leider Bocholt lijkt de titelstrijd weer helemaal open. Volgende week wacht de zware verplaatsing naar Leopoldsburg.

Real speelde met : Aps, Van Bael, Scheerens, Skeric, Verheyen, Elouadi, Raguragui, Loncke, Caers, Lagouireh, Hermans.
Doelpuntenmakers : Verheyen (1), Loncke (2), Lagouireh (1), Skeric (6).

11 USM Cile Grace-Hollogne 16 2 3 11 73 95 9
12 United '76 Schoten 17 2 1 14 40 110 7.

Beloften 4 – 5
Real Noorderwijk trok vrijdagavond richting Luik voor de wedstrijd tegen het onbekende Grâce-Hollogne, de promovendus uit derde klasse en op een voorlaatste plaats in het klassement. Een makkie zou je denken, doch deze ploeg heeft 6x meer gescoord dan leider Bocholt, geconcentreerd blijven is de boodschap. De youngsters nemen aanvankelijk een blits start maar kunnen de thuisploeg nooit lang van zich afschudden. Na een thriller wordt het 4-5 en gaan de 3 punten toch mee naar de kempen.